[Logo] Kaim Todner Solicitors
24hr Police Station Callout

Extradition-Albanian

Ligji për ekstradimin dhe sfidat e Redit të Interpolit

Përmbledhje

Kaim Todner Solicitors janë një nga firmat kryesore në Ligjin e Ekstradimit, duke u renditur Band 1 nga Chambers & Partners që nga viti 2014.

Departamenti drejtohet nga Avokati Kevin Kendridge dhe përmban një grup thelbësor prej 10 avokatët e specializuar në fushën e ekstradimit, duke e bërë atë një nga më të mëdhatë në vend të dedikuar për këtë fushë praktike.

Grupi përbëhet nga avokatë që flasin disa gjuhë. Nëse anglishtja nuk është gjuha juaj e parë, ata janë në gjendje për të folur në polonisht, rumanisht, shqip, frëngjisht, arabisht, spanjisht dhe norvegjeze.

Kaim Todner përfaqëson klientët në të gjitha format e kërkesave për ekstradim. Gjatë viteve ajo ka fituar ekspertizë të veçantë në kërkesat nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Rusia, India, Turqia, Paraguai dhe Dubai. Këto çështje kanë tendencë të jenë shumë më komplekse sesa kërkesat nga vendet evropiane dhe kërkojnë përfaqësim nga avokatë me shum përvojë dhe specializim.

Suksesi i Fundit dhe Forumi i Barit

Në vitin 2018 Kaim Todner me sukses bëri thirrje kundër ekstradimit në rastin Lauri Love kundër SHBA. Ky ishte një rast historik sepse ishte hera e parë që Forumi i Barit për ekstradim ishte debatuar me sukses në Gjykatën e Lartë.Ajo

ishte gjithashtu e dukshme si një rast i rrallë në të cilin Gjykata e Lartë kishte liruar një person të kërkuar nga ekstradimi në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Vendimi demonstron gatishmërinë e Gjykatave Angleze, pavarësisht nga kërkesat e SHBA, për të hyrë dhe mbrojtur qytetarët e tyre në rastet kur ekstradimi do të ishte shtypës.

Bar Forum u prezantua pas rastit të Gary McKinnon, i cili gjithashtu u përfaqësua me sukses nga Kaim Todner. Ai përcakton se ekstradimi nuk duhet të ndodhë në rastet kur nuk do të ishte në interes të drejtësisë, duke marrë parasysh mundësinë që një gjykim të mund të ndodhte në Angli, si dhe të drejtat e njeriut të personit të kërkuar, midis konsideratave të tjera.

Njoftimet e Kuadrit Interpol

Grupi është shumë i përgatitur për ngritjen e sfidave të suksesshme ndaj njoftimet të kuq nga Interpoli dhe për të ndihmuar klientët të fshijnë rekordet e Interpolit.

Nuk është e pazakontë që individët, shumë shpesh duke mos u dënuar asnjëherë për ndonjë vepër penale, të gjejnë se po ndalohen nga Policia kur kalojnë kufijtë. Kjo mund të ndodhë kur forcat e policisë jashtë shtetit informojnë Interpol se një person është i kërkuar.

Në situata të tilla, Kaim Todner është në gjendje të ofrojë këshilla dhe të shërbejë në baza të shkruar duke argumentuar se njoftimi i kuq, njoftimi i shpërndarjes ose mbajtja e informacionit të individit nuk është në përputhje me Kushtetutën e Interpolit.

Një seancë dëgjimore në Francë gjithashtu mund të kërkohet nëse kjo është e dëshirueshme në rrethanat e rastit.

Nëse jeni duke u përballur me një kërkesë për ekstradim ose besoni se mund të konsiderohet i kërkuar nga Interpoli ju lutemi na kontaktoni në detajet e kontaktit më poshtë. Avokatët tanë të dedikuar për ekstradimin jan më shumë se të gatshme t'ju ndihmojë t'ju ofrojë këshilla fillestare për çështjen tuaj ligjore.

Useful Links

The following links may be useful if you need more information.